U Centralnoj hladnjači u Kaćkoj šumi otvoren je pogon za preradu i konfekcioniranje mesa divljači. Pogon je počeo sa radom 28. oktobra 2015. godine čime je uvedena tehnološki savremenija faza u preradi i konfekcioniranju mesa divljači koje dolazi iz 17 lovišta kojima gazduje JP “Vojvodinašume“.
Ove godine će iz ovih lovišta biti dobijeno ukupno 150.000 kg mesa divljači (jelena, jelena lopatara, divlje svinje, muflona i srne).
Do sada je bila uobičajena praksa da se meso isporuči tržištu u trupovima pod kožom.
Do kraja lovne sezone, tačnije do 15. februara 2016. godine preradiće se, odnosno konfekcionirati oko 40.000 kg svih vrsta mesa divljači, najviše od jelena i divlje svinje.
Kao finalni proizvod konfekcionirano i vakumirano meso divljači pojaviće se u maloprodajnim objektima u svim velikim trgovinskim lancima na teritoriji Srbije.
Početkom sledeće godine započeće i konfekcioniranje mesa sitne divljači koje potiče iz lovišta Vojvodinašuma – fazana, divlje patke i guske, a na proleće je u planu da se pokrene prerada i konfekcioniranje mesa od Podolskog govečeta iz Deliblatske peščare.
Takođe je u planu da se tokom 2016. godine izgradi novi pogon u Kaćkoj šumi za proizvodnju šunki od jelena i divlje svinje, kao i otvaranje sopstvenog maloprodajnog objekta u Novom Sadu za prodaju delikatesnog mesa divljači i ostalih proizvoda od ovog mesa.